Gebruik

Bedankt voor het vertrouwen bij de aanschaf van een d'Orelia geur. Jezelf toestaan om te voelen en leren om ermee om te gaan, of leren om niet overweldigd te worden door je gevoelens... dat is wat je naar de school genaamd Leven brengt. In ieder geval besluit je ervoor te gaan :). Het gaat een hobbelige rit worden, maar je gaat ervan houden!

Je gebruikt d'Orelia geuren met een navulbare inhalator. Een inhalator biedt tal van voordelen: je kunt de geur op elk gewenst moment laten werken, maar ook weer opbergen (in tegenstelling tot het aanbrengen op de huid, waar je de geur constant ruikt). De geur is voor jou en jou alleen; je omgeving hoeft het niet te ruiken. De inhalator biedt een zekere mate van privacy. Een inhalator is klein, gemakkelijk op te bergen en overal mee naartoe te nemen.

d'Orelia geuren zijn geen 'parfum' geuren. Je kunt zelfs in eerste instantie een lichte weerstand voelen. Dit komt doordat je brein het effect van deze geur waarneemt en deze verandering weerstaat. Weet dat dit altijd veilig is. Een geur kan niets 'afdwingen'. Je zult geen onaangename bijwerkingen ervaren. Je brein staat alleen veranderingen toe waar het klaar voor is. Deze resulteren uiteindelijk in een gevoel van kracht, een overwinning op jezelf.

De beste manier om hiermee om te gaan, is met een zekere nieuwsgierigheid. Als een jong kind, of een kat, voorzichtig iets nieuws vanuit alle hoeken besnuffelen. Wat merk je op? Wat voel je? Is het een warme geur die je uitnodigt om dichterbij te komen? Of geeft het een bitter gevoel? Een tintelend gevoel? Misschien vind je het fijn om te werken met een bijpassende affirmatie terwijl je ruikt. Zoek iets op dat bij jouw situatie past.

In het begin zul je vaak je inhalator erbij nemen. Op momenten dat je wat tijd hebt, kun je de geur een paar keer laten werken. Zo wordt het een vertrouwd iets voor je brein. Een soort ankerpunt.

En dan komt de magie. Stel je voor dat een situatie je triggert. Dat oude vervelende gevoel komt naar boven. Stress, angst, frustratie, verdriet... Je erkent voor jezelf dat je getriggerd wordt en staat dat gevoel toe. Je opent je inhalator en, indien mogelijk, adem je rustig in. De geur bereikt je brein en stuurt een signaal van veiligheid, van vertrouwen. Dit vermindert je emotionele reactie en stelt je 'rationele' brein in staat te bepalen wat er nu moet gebeuren.

Of je nu op je werk bent, te midden van de drukte van je drukke gezin, of ergens ver weg op vakantie, jouw geur is jouw ankerpunt.

Je moet misschien actie ondernemen (jezelf verdedigen, een situatie verlaten, een actieplan bedenken, rustig communiceren wat er misging...) of je moet het rustig aan doen. In ieder geval kies je voor een 'nieuwe' manier van handelen. Iets wat je nooit eerder zou hebben gedaan. En zo behaal je (kleine) overwinningen op jezelf. Yes you can !